Holbrogaard er et miljøterapeutisk behandlingssted for unge, som er godkendt efter seviceslovens § 66 stk 1 nr. 5 og lov om socialtilsyn § 5. Der tilbydes døgnbehandling til 10 unge i alderen 12 – 18 år med personlighedsforstyrrelser og/eller begyndende psykiatriske lidelser; samt unge der har været udsat for traumatiserende overgreb.
Holbrogaard modtager ikke fysisk handicappede, psykisk udviklingshæmmede, aktive stofmisbrugere og aggressivt udadreagerende.
Holbrogaard danner hensigtsmæssige rammer for de unge i et struktureret, udviklende og omsorgsfuldt miljø, der støtter de unges liv gennem behandling, miljøterapi, undervisning og social træning.
Behandlingsmiljøet er forankret i en psykodynamisk forståelse af de unge. Vi arbejder udfra miljøterapeutiske principper for at fremme de unges identitetsfølelse, selvstændighed, sociale funktion og mestring af deres vanskeligheder. Opholdstiden på Holbrogaard vil være forskellig fra ung til ung.
Visitation
Det er kommunens ansvar, at træffe beslutningen om anbringelsen på Holbrogaard i samarbejde med forældre og den unge. Det er ligeledes kommunens ansvar, at de nødvendige anamnetiske oplysninger, undersøgelser og generelle handleplaner forefindes som visitationsgrundlag.
Indskrivningsmødet foregår på Holbrogaard med deltagelse af forældre, den unge, sagsbehandler, Holbrogaards forstander eller viceforstander og den medarbejder, der er til knyttet den unge.
Efter indskrivningen deltager den unges sagsbehandler i et statusmøde hvert halve år. Statusmøderne følger de lovpligtige opfølgninger på den unges handlingsplan. Herudover kan der indkaldes til ad hoc møder f.eks. i forbindelse med væsentlige ændringer i behandlingsplanen.
Der er desuden løbende telefonisk kontakt mellem sagsbehandler og den voksne, der er tilknyttet den unge/Holbrogaards leder vedr. forhold omkring den unges ophold på opholdsstedet.
Udskrivning og eventuel visitation til efterfølgende foranstaltning vil blive besluttet på et møde.
Mødestruktur
I de første 3 måneder efter indflytning, arbejder vi på at skabe ro, tryghed, anderkendelse og rummelighed omkring den unge. Vi laver mange observationer og sammenholder disse med den medfølgende handleplan, samtidig med at vi prøver at etablere bæredygtige relationer til den unge, og mellem den unge og de øvrige unge på Holbrogaard. Samtidig arbejder vi på at etablere de grundlæggende nødvendige relationer til forældre/familie, så de også kan føle sig rummet og respekteret på Holbrogaard.